18
2014Det med adgangskoder alle vegne
Så har Danmarks radios ITkorrespondent cand.it. fået øjnene op for det fornuftige i ikke at bruge det samme kodeord alle steder. Men herre gud. Man behøver da ikke være cand.it. for at regne det ud. Endsige at bruge indviklede kodeord som ingen kan gætte eller huske. Apple har ALTID haft en hovednøglering. Det er en nøglering der gemmer alle dine nøgler. Fuldstændigt som din analoge nøglering.
Lad blot nøgleringen foreslå en indviklet og umulig kode for dig. Den husker det for dig. Det smarte er så også et den virker på tværs af alle dine iPads og iPhones. Det er den der hedder iCloudkeychain.
Slå det til i dine icloudinstillinger på alle enheder. Så synkroniserer det på kryds og tværs. Jeg har skrevet om hvordan et andet sted på bloggen. HER. og HER
Men der er mange mennesker der bruger det samme kodeord mange steder. Det er jo ret uheldigt hvis det gættes. Så er der fri adgang alle steder. Bedre er det med forskellige keywords forskellige steder.
Får man brug for at se sit kodeord. Så åbner man sin hovednøglering (keychain hvis du er på engelsk). Der er en søgefunktion man kan bruge. Efter mange år er der rigtigt mange nøgler i det nøglebundt. Når man finder den adgangskode man vil se klikker man på den. For en sikkerhedsskyld skal man skrive maskinens sikkerhedskode. Men så bliver den også vist for dig. Nyttigt hvis man har glemt en kode….
På dine IOSenheder og din computer bør du jo så have en låsop kode. Bare for det tilfælde at maskinen falder i de forkerte hænder.
Dr-artiklen er såmænd ok. Den kan læses her. DR.